top of page

Tips! Lag hjemmelaget fuglemat i vinter!

Oppdatert: 11. jan. 2023

Nå fryser småfuglene og det er vanskelig å finne mat for de små i snøen. Hvorfor ikke lage din egen fuglemat og fuglehus med enkle knep? Her viser vi deg hvordan 😊
Finn frem kongler, delfiafett, solsikkefrø og lettkokte havregryn. Smelt og bland det hele godt med fettet. Smør så på et godt lag på konglen.


Du kan også bruke litt av det du har i kjøkkenskapet. Fint og sammalt mel? Brødsmuler, rosiner og annen tørka frukt, usalta nøtter og frø. Solsikkefrø, med eller uten skall er en klassiker, men også gresskarkjerner, sesam- og valmuefrø kan brukes. Fettet som holder det hele sammen må være uten salt.


Pynt gjerne med bånd og som her litt granbar - og heng opp i nærmete tre. Gjerne slik at du kan se de små gjestene kose seg med maten din :)


Mye gøyale og kreative forslag finnes på nett og her har du også flere gode oppskrifterFUGLEHUS AV MELKEKARTONG

Trenger du en lite fuglehus, kan du enkelt lage din egen variant ved hjelp av en tom (skyllet) melkekartong, saks, en pinne og litt pynt. Klipp hull til åpning, stor nok for en liten spurv - og stikk inn pinnen som på et "vanlig" fuglehus. Pynt gjerne med det du har. Her har barna brukt maling på kartongen.


Fyll så opp med havregryn, solsikkekjerner eller annet fuglemat du får tak i.Heng fuglehuset ditt opp i nærheten av der du bor og få hyggelig underholdning i nabolaget i timevis. 👏


Comments


bottom of page