top of page

Ny sesong og nye muligheter!Nå begynner det å krible i fingrene igjen etter frø, jord, sol og varme. Sesongen er endelig i gang etter en «liten» vinterdvale og pust i bakken. Det har allikevel vært en spennende og innholdsrik høst med deltakelse på ulike messer, kurs i kransebinding og salg av honning. Mange nye kunder har vi også fått i år, både når det gjelder snittblomster og spiselige blomster. Det er virkelig spennende tider for oss i FioriBlomster! Vi gleder oss stort til vi igjen kan høste av blomsteråkeren og dele våre vakre, økologiske blomster med dere.


Førstemann ut er våre flotte, kortreiste og sprøytefrie tulipaner fra Holsmsbu, som vi regner med å ha klare for høsting i månedskiftet april/mai. Ta kontakt om du allerede nå ønsker å legge inn en forhåndsbestilling, for å sikre deg disse økologiske godbitene.Ellers er både små og store innkjøp gjort. Alle frø og knoller er bestilt, og her kan jeg love mange spennende nyheter i ulike former og farger. Særlig vil jeg fremheve den spiselige blomsten “Electric Daisy” som vi virkelig fikk øynene opp for da vi var på besøk på Maddock farm i Devon i fjor høst. Det er en helt spesiell opplevelse å smake på disse blomsterhodene. De gir rett og slett en merkelig “elektrisk” og overveldende følelse i munnen. I middelalderen ble disse brukt for å døyve tannverk. Les gjerne mer her.Ps! Vi har en egen oversikt over alle spiselige blomster med smak og bruk. Ta kontakt om du ønsker denne tilsendt. Se også vår hjemmeside her.


Såplanen for 2020 er også straks i havn. Det er her vi hvert år planlegger hvilke blomster som skal plantes hvor i åkeren. Dette er en møysommelig jobb. Nesten alle pluggbrett fra i fjor er vasket og de som er igjen skal også vaskes, før jord og frø kan sås og gjøres klart til driving. Dette er viktig for å unngå sykdom og for å få optimale vekstforhold til de nye, små babyplantene våre. Jeg har også allerede begynt å så hardføre frø som erteblomster, i drivhuset mitt her hjemme på Nærsnes som er vinterisolert.

Ellers vet vi jo aldri her i Norge. Vi tror det er vår, men rett rundt hjørnet kan “Kong Vinter” lure. I fjor kom det en skikkelig kuldeperiode igjen i mai, og alle de små plantene ble stående for lenge inne i drivhuset og begynte å blomstre på lav stilk. Da var var det bare å klippe dem ned igjen, men jammen kom de seg ikke etter hvert, selv om det det tok sin tid.


Naturen går sin egen gang - og når man dyrker økologisk, er det bare å smøre seg med tålmodighet.


Vi arbeider også for tiden med å oppgradere våre hjemmesider med en egen webshop - og her vil vi straks legge ut alle våre spennende kurs for året 2020. Du kan velge mellom flere bukettbindekurs, samt kurs i dyrkning av både snitt- og spiselige blomster. Fra høsten igjen er det enda flere muligheter, så det er bare å følge med. Disse kursene blir også fort fulltegnet, så vi anbefaler å være tidlige ute pga. begrenset med plasser. Dersom vi også ser stor interesse for dyrkningskurs for spiselige blomster - vil vi avholde egne kurs i dette også. Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker dette. Se våre hjemmesider her.

Vi kommer også til å utvide blomstergården i år med mer areal. Det blir spennende å se hva vi kan få ut av det. Håper det blir en strålende sesong, hvor våre våre blomster og kurs kan glede like mye i år som i fjor. Husk at dere også er hjertelig velkommen på besøk til Fiori Blomster på Holsmbu når sesongen nærmer seg. Velkommen skal dere være. Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål.

Hilsen Siw fra FioriBlomster

1 Comment


photo lab
photo lab
Nov 10, 2020

Med tanke på emnet vil jeg dele bloggen min om hvordan jeg skal fotografere blomster riktig. Jeg forventer tilbakemelding da det er mye informasjon om dette emnet https://fixthephoto.com/flower-photography.html

Like
bottom of page