top of page

VAKKER KRANS PÅ 1-2-3

Verdens enkleste krans lager du selv på null-komma-niks med denne enkle oppskriften. Her er vårt lille bidrag til å finne på noe hyggelig å gjøre i høstmørket. Kanskje finner du både ro og glede av å lage din egen krans?


1. Gå ut og hent løvblader under et tre! Gjerne med ulike fargenyanser - gult, brunt, rødt osv. Her er det hovedsaklig eikeblader. Du trenger ikke en gang tørke bladene om de skulle være våte. Husk bare at bladene krymper og krøller seg når de tørkes, så ta med mange nok blader. Fyll en pose! Du trenger mer materialer enn du tror.

2. Kjøp ferdig - eller bind din egen ring! Her kan du bruke en litt kraftig metall/jerntråd eller en tynnere gren som lar seg bøye (pil, bjørkeris o.l fungerer bra). Du kan også bruke en ferdig halmkrans. Vi har brukt en gammel metallring. Tips! Bruker du tykkere ståltråd, kan du bøye tråden rundt en stor rund kjele eller annet i passende størrelse for å få en fin form på ringen.


3. Lag små bunter av bladene og bind fast på ringen! Sett sammen flere blad, gjerne av ulike størrelser og lag små bunter/buketter av bladene. Samle stilkene og bind/ tvinn så en tynn "blomster-metalltråd" rundt stilkene (fås kjøpt hos blomster el. hobbybutikker). Fest deretter denne første bunten på ringen din. Fortsett så med å legge på neste bunt et lite stykke opp på den forrige. Legg alle buntene i samme retning hele veien rundt. Til slutt løfter du forsiktig den første bunten med blader, og fester forsiktig den siste bunten til ringen. VOILÀ! Du er fiks ferdig! Legg den flotte kransen din på festbordet med lyslykter i - eller heng den på en vegg. Vær stolt & glad! Dette klarte du bra!


Husk! Bladene krymper når de tørker, så bind relativt tett slik at ikke ringen synes under. Mens kransen og bladene er "ferske" - kan du også forsiktig legge en avis over, og noe litt tyngre opp på kransen, og la den tørke slik at bladene ikke krøller seg opp, men legger seg litt mer flatt rundt ringen. Det er smak & behag det!


LYKKE TIL!! :o)


PS! Vi blir såååå glad om du vil dele et bilde eller to av kransen din ved å tagge bildet ditt på sosiale medier med #fioriblomster

Comments


bottom of page