top of page

Ny trend med tørkede blomster

Oppdatert: 28. feb. 2021

Hvem husker ikke 80-90 tallets tørkede rosebuketter på toppen av furuskapet? Er det ikke morsomt hvordan moter og trender synes å komme tilbake - bare med en litt ny vri på det hele!

Tørkede blomster er uansett utrolig praktisk! De forlenger sesongen, holder seg i det uendelige og man kan dekorere og lage mye fint med disse blomstene. Bare man behandler dem forsiktig og med lett hånd, da dette er vakre, men skjøre skapninger.


Det er ikke vanskelig å tørke blomster selv. Det finnes tre ulike måter: Lufttørking, pressing og tørking i mikrobølgeovn. Lufttørking er det enkleste. Plukk buketten rett før blomstene er i full blomst. Er de kommet for langt kan de begynne å drysse. Bind sammen med hyssing og heng opp ned på et luftig, varmt og tørt, helst mørkt sted. For mye sollys kan blekne fargene. Vi har ikke selv erfaring med å tørke i mikrobølgeovn, men særlig urter egner seg godt til dette og det sies at det også kan fungere fint for blomster. Pressing egner seg best til de mer små og sarte blomstertypene, slik som feks. fioler.


Mange sommerblomster og stauder egner seg til tørking. Noen av våre favoritter er roser, amaranth, kuleamaranth, brudeslør, den klassiske "Evighetsblomsten", knerips, ryllik, lavendel og kornblomst. Frøstander er også fine, særlig på valmue, scabiosa og alium/prydløk. Strå og prydgress er også supert å tørke. Hortensia er også en klassiker. Beste tipset her er å plukke inn før blomsterhodene blir brune og sette dem i vase med bare litt vann. På den måten tørker blomsterhodene naturlig inn i vasen - og du kan bruke dem i en bukett eller til å binde vakre kranser med.


Vil du lese mer, finner du her en fin og mer utdypende artikkel om å tørke blomster:


Har du planer om å så egne snittblomster i år, - kan du bli med på vårt "Forkultivering- og oppalkurs" utendørs helgen 24. eller 25. april på Holmsbu (NB! Med få deltakere og alle nødvendige koronatiltak). Her vil du lære hvordan du får en god start på årets dyrkning av blomster til din egen hage. Les gjerne mer her: https://www.fioriblomster.no/product-page/butikk-forkultiverings-oppal-kurs


Her er noen favoritter som egner seg flott til tørking fra vår blomsteråker; brudeslør, ryllik, knerips (statice) og amaranth!
Σχόλια


bottom of page