top of page

Så var årets blomstersesong over...

Ja, så er blomstersesongen ufravikelig over for i år, og det er tid for litt ettertanke over året som har gått. 2019 har utvilsomt vært et innholdsrikt år med mange flotte opplevelser. Med midlene fra Innovasjon Norge fikk jeg satt opp to flotte tunneler som virkelig har gjort nytten sin. En tunnel bruker jeg til oppal av blomster og den største på 30 m bruker jeg til dyrking av blomster. Det har fungert så fint. Til våren skal jeg bla. dyrke ranunkler og anemoner her. Tulipan-løkene er i jorden både ute og i tunnelen, så vi regner med tidlige tulipaner til våren. Det er bare å glede seg!

Prosjektet med spiselige blomster som jeg fikk støtte av Innovasjon Norge til å utvikle har gått over all forventning. Jeg var i England, Devon og besøkte fantastiske Jan og hennes dyktige gartner, Bridget, på Maddock Farm som dyrker spiselige blomster som selges over hele England og Skottland. Det var en fantastisk opplevelse å møte kolleger i England og utveksle erfaringer og lære masse nytt. Bruk av spiselige blomster er meget populært i England, så nå er det viktig å få den norske forbruker interessert i å se hvilke kreative muligheter det er i å bruke spiselige blomster til dekor både til mat og kaker. Vi besøkte også flere blomstergårder som produserer snittblomster, som Common Farm Flowers og utrolig spennende, nyskapende Electric Daisy Flower Farm. Fantastisk hva disse damene får til!

Det var også en fantastisk opplevelse å få levere spiselige blomster til Geitmyra sin barnefestival i år, og ikke minst spennende å få levere spiselige blomster til profilerte restauranter og konditorer som f.eks Sverre Sætre. En svært god og viktig samarbeidspartner for våre økologiske, spiselige blomster i år, har vært Dagens Mat. De tilbyr en unik markedsplass for unike produkter, direkte fra produsentene. Dagens har bidratt til at vårt prosjekt på spiselige blomster har fått en "flying start" - ved å gjøre FioriBlomster kjent for dyktige kokker på ulike restauranter i Oslo.

I september ble jeg spurt om å bidra med Fioris økologiske snittblomster til Cathrine Hammel sitt eget moteshow og visning av sin nye kolleksjon for 2020, "Urban Farmer". Jeg fikk til og med være med på selve moteoppvisningen, noe som både var en ny, gøy og annerledes opplevelse.

Dette året har vi også levert blomster til både bryllup og begravelser. Vi har holdt kurs i bukettbinding og blomsteroppsatser med florist og gartner Ingun Hærstrøm som arbeider både i Sverige og i Norge.

Vinteren er nå i anmarsj og det er tid for julekranser med naturmaterialer hentet fra skogen og hagen her på Nærsnes hvor jeg bor, og fra gården i Holmsbu der FioriBlomster holder til. Vi har allerede fått mange bestillinger. Ingunn og jeg skal til og med holde kurs i julekransebinding i butikken til Cathrine Hammel 5. desember. Det gleder vi oss til. Du er hjertelig velkommen til å delta her. Se mer i linken over og i neste blogpost her på mine hjemmesider. Husk at du både kan bestille ferdige kranser fra FioriBlomster direkte og fremdeles få kjøpt årets økologiske honning fra gården ved å bestille på mail her: siw@fioriblomster.no .

Så vil jeg så gjerne få takke alle som har hjulpet til på blomstergården i år - særlig alle flotte "Woofere" fra hele verden som jeg ikke kunne ha klart meg uten. Jeg må også få presentere min mann Nils Arne, som er en viktig del av FioriBlomster, - for alt hva han har gjort fra snekring, levering av blomster, regnskap, til vår og høstarbeid på åkeren, inspirasjon og godt humør. Vi er et kjempegodt team!


Til slutt, og ikke minst - retter jeg en STOR TAKK til alle som har har kjøpt våre vakre, kortreiste og hjemmedyrkede blomster fra FioriBlomster i år. Hver og én av dere er med på å spre det gode budskap om økologisk dyrkning til glede og nytte for våre små, viktige venner - biene, sommerfuglene og andre småkryp. Ønsker dere alle en fin vinter og en fredfull, ikke altfor stressende, førjulstid så lenge! Jeg gleder meg allerede til nye blomstereventyr til våren igjen - hos Fiori Blomstergård på Holmsbu.


Velkommen tilbake i 2020 :) Beste hilsener fra Siw & gjengen

Comentários


bottom of page