top of page

ÅRETS BLOMSTERSESONG 2023

Oppdatert: 1. mar.

Så var året på hell og en fin anledning til å se tilbake på et svært så innholdsrikt år for oss i FioriBlomster. Her oppsummerer vi året på blomstergården.Etter en lang vinter kom en etterlengtet, men kald vår. De første nydelige, fylte tulipanene i tunnelen kom heldigvis etter planen og ble raskt utsolgt. Såingen valgte vi å starte en måned senere enn normalt i år pga. de lave temperaturene og dyr elektrisitet for å varme opp drivhusene. Her måtte vi være kostnadsbeviste, som alle andre i gartnernæringen i Norge.


Så kom den plutselige varmen i juni, og det ble mye vanning og svette tunge dager med utplanting i mai-juni. Varmen førte også til at mange av blomstene ble “tørkestresset” og gikk raskere i blomst på kort stilk. Da var det frem med saksen for å toppe (klippe ned) mange av blomstene, noe som satt oss litt tilbake, men som igjen førte til at de ble desto flottere og frodigere blomster når de først kom i flor.


God hjelp med såing og planting fikk vi også i år av elevene fra 5.klasse i Vollen som gjennom “skolehage-prosjektet” gjorde en kjempejobb på gården. Det samme kan vi si om våre fantastiske “Woof´ere” som hjalp til med å få gårdsbutikken og besøkshagen vår opp å stå. Lea og Isaure, Eloise, Bella og Johanna, (to ingeniørstudenter fra Frankrike) var helt uvurdelige her.


I tillegg fikk vi uvurderlig hjelp av både frivillige pensjonister, en pensjonert snekkermester - og som alltid, min kjære dyktige mann, Nils Arne. Sammen tryllet de frem vårt nydelige nye utekjøkken, til stor glede for både elever i skolehagen og for alle besøkende. Alt dette med støtte og midler fra Sparebankstiftelsen, som også dekket en del av utstyret til både skole- og besøkshagen.BESØK PÅ GÅRDEN


I løpet av sommeren ble det et godt besøk av kunder som ønsket å delta på kurs, drive selvplukk av blomster i åkeren og eller bare stikke innom vår nye gårdsbutikk for en kopp kaffe. Den nydelige utsikten over Oslofjorden, kommer gratis til alle som kommer på besøk! :) Vi hadde også mange flotte bryllups-oppdrag, arrangerte utdrikningslag, og serverte nydelig Afternoon tea” for grupper og bedrifter i samarbeid med “Kalisa Kakeri”. Ps! Ta gjerne kontakt om dere er en vennegjeng eller kollegaer som ønsker et slikt opplegg på gården til sommeren igjen.


Vi fikk også veldig hyggelig besøk av journalist Tjodunn, som ville lage en reportasje om spiselige blomster - og som resulterte i en flere siders oppslag i VG helgemagasin i august. Stor stas for oss i FioriBlomster! Det ble også en flott reportasje i det lokale magasinet "Live In Asker" i mai, hvor Vibeke Gosli tok noen flotte bilder. Fotoshoot i drivhuset på blomstergården ble det også med Irina fra Happy Foods, som ville ta bilder til sin nye kokebok. Så gøy med mye besøk, liv & røre på gården.


Ikke minst hadde vi flere besøk fra Asker kommune, som ønsket å gjøre seg kjent med blomstergården. I løpet av året har vi også hatt et vellykket samarbeid med Nav, med arbeidstrening og praksiselever fra både gartner- og blomsterdekor linjen på VEA Grønne Fagskole. Vi har også hatt besøk av florister fra Frankrike, Australia og Amerika. Til stor glede og inspirasjon for oss alle.


ÅRETS BLOMSTER & KAKEFESTIVAL

Det store høydepunktet for oss i år var definitivt Blomster & Kakefestivalen”, som ble arrangert første helgen i september. Dette har vi nå bestemt skal bli en årlig happening på blomstergården! En stor takk retter vi til alle dere som kom innom, og som hjalp til med å gjøre dette til en stor suksess og opplevelse for oss alle. Ikke minst til alle utstillere med sine flotte produkter - OG til dere som leverte inn de vakreste kakene med spiselige blomster. En stor takk også til dommerne Heidi fra “Duften av” og Guy som er sjefskonditor på Continental Hotel. Det ble også to magiske dager med nydelig musikk, både fra “Musikk i Slemmestad” med klassiske sangere til Emilie Nicolas som med sin nydelige stemme og akustiske gitar, gjorde stort inntrykk på alle som var tilstede.Høsten kom for fullt i oktober, blomstergården ble pakket ned for vinteren og lagt i hvile, etter de siste bukettkursene ble avholdt i september. Innendørsaktviteter ventet i november med både herlige og sosiale kransekurs og julemarked på gården og på Grand Hotell. Også dette var helt nytt i år.


Nå nærmer julen seg med stormskritt og 2023 er på hell. Vi takker for det grøden har gitt oss av blomster, grønnsaker, hardt arbeid, mange minnerike opplevelser og mye glede i året som har gått.


Til slutt gjenstår det å si tusen takk til alle lojale følgere og besøkende, som støtter og viser interesse for vårt harde arbeid med å produsere kortreiste og bærekraftige, lokale snittblomster og spiselige blomster. Det handler i bunn og grunn om å bry seg! Hver og en kan vi gjøre litt for å skape en bedre jord for de som kommer etter oss. Vi gleder oss stort til våren igjen og ny blomstersesong. Håper vi sees igjen på gården i 2024!

Varme klemmer fra Siw og gjengen i FioriBlomster


Ps! Følg med - vi vil rett over nyttår legge ut nye kurs for våren i nettbutikken. Hjertelig velkommen!

Comentários


bottom of page